• FD Gazellen 2022
  • Volledig marketingteam
  • Vaste prijs per maand

Meer omzet? Meer conversie?072-303 0379

We zijn beschikbaar tot 17:30

Meer omzet? Meer conversie?072-303 0379

We zijn beschikbaar tot 17:30

;
Hoe vergroot je als webshop jouw omzet met feedmarketing?

Hoe vergroot je als webshop jouw omzet met feedmarketing?

Wat is feedmarketing?

Feedmarketing is tegenwoordig een essentieel onderdeel van een online marketing strategie. Bij feedmarketing wordt jouw productdatabase vermarkt op relevante vergelijkingssites en marketplaces. Feedmarketeers organiseren jouw productinformatie in relevante datafeeds voor de gewenste platformen. Op basis van deze datafeeds kan de productinformatie gedeeld worden op platformen, zoals Bol.com, Allegro, Fruugo, Beslist en Amazon.

 

Hoe werkt feedmarketing? 

Het doorzetten van productdata wordt via een productfeed gedaan. Een productfeed is een exportbestand van de producten uit jouw database. Hierin staat alle benodigde informatie om te kunnen verkopen op het desbetreffende platform, zoals de prijzen, titels, beschrijvingen en afbeeldingen.

 

Deze informatie wordt vervolgens geplaatst op de vergelijkingssite of een marketplace. De producten worden gekoppeld aan een categorie en gaan op basis daarvan concurreren met soortgelijke producten op het platform. 

Voordelen van feedmarketing?

Feedmarketing uitbesteden biedt vele voordelen. JEROME kan ervoor zorgen dat het verkeer naar jouw website toeneemt en wij kunnen de prestaties van jouw advertenties optimaliseren. Hieronder zetten we de voordelen van feedmarketing op een rijtje.

 

- Verbetering van de zichtbaarheid: Een van de grootste voordelen van feedmarketing is dat het jouw producten op meerdere online kanalen en platforms promoot. Door jouw productfeed te verspreiden op verschillende vergelijkingswebsites, marktplaatsen en sociale media, vergroot je de zichtbaarheid van jouw producten. Hierdoor bereik je een breder publiek en vergroot je de kans op potentiƫle klanten.

 

- Effectief targetten: Door middel van feedmarketing kun je jouw productadvertenties richten op specifieke doelgroepen.  Dit verhoogt de kans op conversies en maximaliseert de effectiviteit van jouw marketingcampagnes.

 

- Actuele productinformatie: Feedmarketing zorgt ervoor dat jouw advertenties altijd up-to-date zijn. Wijzigingen in productinformatie, prijzen, voorraadniveaus en andere details worden automatisch bijgewerkt in de productfeed. Zo zien klanten altijd de meest actuele en relevante informatie, wat de betrouwbaarheid van jouw webshop vergroot.

 

- Efficiƫntie en Tijdsbesparing: Met marketplace marketing kun je jouw productinformatie centraal beheren en distribueren naar verschillende kanalen. Dit bespaart tijd en moeite, aangezien je niet handmatig elke advertentie op elk platform hoeft aan te passen.

 

- Optimalisatie Mogelijkheden: Feedmarketing biedt mogelijkheden voor het optimaliseren van jouw productgegevens. Door zoekwoorden toe te voegen, producttitels te verbeteren en aantrekkelijke beschrijvingen te maken, verbeter je de SEO van jouw producten. Dit resulteert in een hogere positie in zoekresultaten, waardoor je meer organisch verkeer naar jouw webshop kunt leiden.

 

Wat is het effect van feedmarketing?

Feedmarketing is een krachtige tool om de omzet van jouw webshop te verhogen. Door gebruik te maken van gestructureerde productfeeds en ze slim te gebruiken op verschillende online kanalen vergroot je de zichtbaarheid van jouw producten, bereik je gerichte doelgroepen en verhoog je het verkeer naar jouw webshop.

Channable feedmarketing partner

JEROME is partner van Channable. Als geregistreerd partner zijn wij in staat om jouw producten op de grootste online verkooppunten aan te bieden. Channable is de ultieme tool voor feed management en SEA automatisering. Via deze tool kun je productdata sturen naar meer dan 2500 vergelijkingssites, affiliate netwerken en marktplaatsen.

Contact JEROME

Naar boven