• FD Gazellen 2022
  • Volledig marketingteam
  • Vaste prijs per maand

Meer omzet? Meer conversie?072-303 0379

We zijn beschikbaar tot 17:30

Meer omzet? Meer conversie?072-303 0379

We zijn beschikbaar tot 17:30

;
Google Tag Manager

Wat houdt Google Tag Manager in en wat kan je er mee?

In de digitale wereld is het cruciaal om de prestaties van een website te meten en te begrijpen hoe bezoekers interacteren met content. Google Tag Manager (GTM) biedt een krachtige oplossing voor het beheren van trackingcodes en het vereenvoudigen van het proces van het toevoegen en bijwerken van tags op je website. Deze blog verkent Tag Manager grondig en werpt licht op de interessante rol die wij hierin voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Wat is Google Tag Manager?

Google Tag Manager is een tool van Google waarmee op een eenvoudige en georganiseerde manier verschillende trackingcodes en tags aan een website toegevoegd kunnen worden. In plaats van handmatig codes in een website te implementeren, kan met GTM alle tags centraal beheerd worden via een gebruiksvriendelijke interface. Het stelt marketeers, ontwikkelaars en website-eigenaren in staat om snel en efficiënt wijzigingen aan te brengen in tracking analytics, zonder dat daarvoor diepgaande technische kennis vereist is.

De voordelen

1. Eenvoudige implementatie: Tagbeheer wordt vereenvoudigd, waardoor het gemakkelijk is om trackingcodes en andere pixels op een website te implementeren en beheren. Dit betekent dat wijzigingen snel aangebracht kunnen worden zonder de hulp van ontwikkelaars.

2. Websiteprestaties: Door tags efficiënt te beheren en alleen te laden wanneer dat nodig is, helpt GTM om de laadtijden van een website te verbeteren. Dit heeft een positief effect op de gebruikservaring en kan SEO posities verbeteren.

3. Tijdsbesparing: Doordat de pixels (tags) op één centrale locatie beheerd worden, bespaart dat tijd en wordt de kans op fouten geminimaliseerd. Updates worden in real-time toegepast, wat leidt tot een efficiëntere workflow. 

4. Geavanceerde Trackingmogelijkheden: Het biedt uitgebreide mogelijkheden voor het tracken van gebeurtenissen, conversies en andere belangrijke analytics. Hierdoor kunnen diepgaande en waardevolle inzichten verworven in het gedrag van websitegebruikers.

5. Flexibiliteit: Met GTM is het mogelijk om snel te reageren op de veranderende trackingbehoeften. Nieuwe tags kunnen toegevoegd worden en bestaande tags worden bijgewerkt zonder de websitecode te wijzigen.

De toepasmogelijkheden

- E-commerce Conversietracking: Implementeer Tag Manager om eenvoudig conversietrackingcodes toe te voegen en bij te werken. Hierdoor kunnen bedrijven nauwkeurig de prestaties van productpagina’s en afrekenprocessen meten.

- Dynamische Remarketing: Gebruik Tag Manager voor dynamische remarketing-tags. Hiermee kunnen specifieke producten die door websitegebruikers bekeken zijn opnieuw getarget worden, wat de personalisatie van advertenties verbetert en de kans op conversies vergroot.

- Events meten op Contentplatforms:  Events zoals scrollen, klikken of video-interacties kunnen gemeten worden. Dit biedt waardevolle inzichten in het gebruikersgedrag en optimaliseert de contentstrategie.

- Marketingcampagneanalyse: Configureer de trackinginstellingen voor precieze monitoring van marketingcampagnes. Hierdoor kan een bedrijf snel aanpassingen aanbrengen of nieuwe tags toevoegen, wat van cruciaal belang is bij het beoordelen en optimaliseren van verschillende campagnes op diverse platforms.

Laat JEROME je Google Tag Manager uit handen nemen

JEROME is Google Ads specialist. Wij zorgen ervoor dat je voorzien wordt van duidelijke websiteanalyses, betere websiteprestaties en meer conversies. Met 25 jaar ervaring op het gebied van online marketing en geavanceerde tools gaan wij geen uitdaging uit de weg. Wil je jouw GTM uitbesteden? Neem dan direct contact op met JEROME.

Conclusie

In conclusie is Google Tag Manager onmisbaar voor het optimaliseren van online prestaties. Met eenvoudige implementatie, tijdbesparing en geavanceerde trackingmogelijkheden biedt GTM waarde voor zowel beginners als gevorderde gebruikers. Neem controle over trackingcodes, verbeter websiteanalyses, begrijp de doelgroep beter en maximaliseer online aanwezigheid.

Contact JEROME

Naar boven