• FD Gazellen 2022
  • Volledig marketingteam
  • Vaste prijs per maand
;
Wat zijn de populairste marketplaces in Nederland?

Wat zijn de beste marketplaces in Nederland?

Online groeien via marketplaces 

In de bloeiende wereld van e-commerce zijn marketplaces een onmisbare schakel geworden voor zowel consumenten als verkopers. In Nederland kennen wij ontzettend veel e-commerce kanalen. Deze platformen bieden verkopers de mogelijkheid om producten aan een breed publiek te presenteren. Consumenten kunnen via marketplaces eenvoudig totaal verschillende producten via één platform kopen.

 

In Nederland zijn er verschillende marketplaces beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken en voordelen. In dit artikel presenteren we de populairste marketplaces van Nederland op basis van populariteit en gebruikerservaring in willekeurige volgorde.

 

1. De grootste marketplace van Nederland: Bol.com

Met miljoenen bezoekers per dag is Bol.com de grootste en bekendste marketplace van Nederland. Het platform heeft geen opstartkosten, is zeer toegankelijk voor bezoekers en biedt diverse advertentiemogelijkheden. Bij Bol.com betaal je als verkoper commissie over de verkopen. Bol.com heeft strenge eisen, maar via onze partner Channable kunnen wij jouw producten eenvoudig online plaatsen op dit platform.

 

Wil je dat jouw producten beter vindbaar worden en meer omzet genereren met jouw webshop? Onze feedmarketing specialisten zorgen ervoor dat jouw producten foutloos online komen te staan op Bol.com, zodat jouw bedrijf mee kan profiteren van de naamsbekendheid van dit grote retail-platform.

 

Lees hier meer over verkopen op Bol.com

 

2. Verkopen op Amazon Nederland

Internationaal is Amazon de marktleider op het gebied van marketplaces. Ten opzichte van de buitenlandse versies staat Amazon Nederland nog in de kinderschoenen. Vanuit Amazon Nederland kun je gemakkelijk uitbreiden naar het buitenland, indien je de juiste betaal- en bezorgdiensten hebt gekoppeld.

 

Amazon geeft jouw bedrijf de mogelijkheid om de logistiek uit te besteden. Dit is uiteraard wel tegen betaling. Amazon is zeer toegankelijk en heeft meer dan 21 miljoen bezoekers per maand. Het platform biedt net als Bol.com verschillende advertentiemogelijkheden om gericht te kunnen targetten op de juiste doelgroep. Via Channable kun je eenvoudig jouw producdata naar Amazon sturen.

 

Lees hier meer over verkopen op Amazon

 

3. Verkopen op eBay

eBay is naast Amazon ook een van de grootste marketplaces ter wereld. Op eBay.com kunnen particuliere en zakelijke verkopers terecht om te verkopen aan consumenten in maar liefst 180 verschillende landen. Op het platform kun je vrijwel alles wat je wil verkopen. Met jouw eigen huisstijl kan je jouw organisatie optimaal profileren en je artikelen een professionele uitstraling geven. Op eBay kun je jouw eigen webwinkel volledig zelf inrichten en adverteren is een stuk goedkoper dan op Amazon. 

 

Lees hier meer verkopen op eBay

 

4. Etsy - Unieke en handgemaakte producten

Voor ambachtslieden, creatievelingen en verkopers van unieke, handgemaakte producten is Etsy een uitstekende marketplace. Etsy koppelt mensen die op zoek zijn naar unieke producten aan onafhankelijke verkopers uit de hele wereld. Etsy is zeer toegankelijk en heeft veel verkeer. Op dit platform kun je kiezen uit handgemaakte vintage items en craftmaterialen. Via dit platform kopen consumenten direct de producten bij de verkoper.

 

5. Marktplaats.nl: Voor iedereen toegankelijk

Marktplaats heeft dagelijks meer dan 2 miljoen bezoekers en is immens populair in Nederland. Letterlijk elk segment kan hier haar producten verkopen. Marktplaats richt zich voornamelijk op de C2C-markt, echter zijn bedrijven ook van harte welkom op het platform. Het is op Marktplaats ontzettend laagdrempelig om een product aan te bieden en zowel zakelijk als particulier adverteren is zeer goedkoop. Grote aantallen producten kunnen eenvoudig via Channable op dit platform geplaatst worden. Dit scheelt handwerk en bespaart veel tijd.

 

6. Beslist.nl - De Prijsvergelijker

Sinds 2005 is Beslist.nl uitgegroeid tot de grootste vergelijkingsite van Nederland. Met meer dan 4 miljoen maandelijkse bezoekers en meer dan 12 duizend aangesloten webshops is het een aantrekkelijk platform voor verkopers. Beslist.nl scoort zeer goed in zoekmachines, heeft een grote naamsbekendheid en geeft verkopers meer zekerheid met seller protection. 

 

Beslist.nl heeft meerdere advertentiemogelijkheden. Zo kan er geadverteerd worden op basis van CPC, CPS en CSS. Bij CPC advertenties betaal je voor iedere klik op de advertentie. Bij CPS betaal je een commissiebedrag over de verkopen en bij CSS ga je een samenwerking aan met Beslist, waardoor je o.a. 20% goedkoper kan adverteren in Google Shopping. Door te adverteren kun je eenvoudig de juiste doelgroep bereiken.

 

Feedmarketing met JEROME

Wil je de zichtbaarheid van jouw producten vergroten en meer verkopen genereren met jouw webshop? Onze feedmarketing specialisten zorgen ervoor dat jouw producten foutloos online komen te staan op de gewenste marketplace. Daarnaast kunnen wij jouw advertenties opzetten, beheren en optimaliseren.

 

Ben je geïnteresseerd in een andere marketplace? Neem dan gerust contact met ons op en wij zorgen ervoor dat jouw producten foutloos op het gewenste platform komen te staan.

 

 

 

Contact JEROME

Naar boven