• FD Gazellen 2022
  • Volledig marketingteam
  • Vaste prijs per maand
;
Zijn online marketplaces de toekomst?

Zijn online marketplaces de toekomst?

Wat is een marketplace?

Een online marketplace is een e-commerce platform waar verkopers hun producten kunnen aanbieden aan een breed publiek. Op deze platformen kunnen consumenten kiezen uit een gevarieerd aanbod aan producten. Zo kunnen consumenten producten bestellen van tuinartikelen tot kleding tot electronica. Steeds meer mensen gebruiken marketplaces, omdat ze eenvoudig totaal verschillende producten in één keer kunnen bestellen.

 

Populaire voorbeelden van online marketplaces zijn Bol.com, Amazon en eBay. Op deze platformen kunnen verkopers hun producten aanbieden aan een grote groep consumenten of bedrijven. Hierbij kunnen consumenten genieten van een breed scala aan keuzes en gemakkelijk winkelen vanuit huis.

Voordelen van verkopen op marketplaces

Starten met verkopen op online marketplaces biedt vele voordelen. Via Channable kunnen producten eenvoudig op talloze platformen geplaatst worden. Hieronder sommen we de belangrijkste voordelen van verkopen op online marketplaces op.

 

1. Bereik een grote doelgroep: Door te starten met verkopen op online marketplaces kunnen vele potentiële klanten worden bereikt. Op deze platformen kun je jouw productassortiment presenteren aan een breed publiek.

 

2. Profiteer van de naamsbekendheid van een marketplace: Bekende marketplaces genieten vaak van een sterke merknaam en reputatie bij consumenten. Als verkoper profiteer je van het vertrouwen dat deze platformen uitstralen, wat de geloofwaardigheid van jouw producten vergroot.

 

3. Eenvoudig opstarten: Marketplaces bieden gebruiksvriendelijke interfaces en tools voor verkopers om snel aan de slag te gaan. Hierdoor is er geen uitgebreide technische kennis of investeringen nodig om jouw producten online te verkopen.

 

4. Marketing en promotie: Marketplaces investeren in marketing en promotie om een breed publiek aan te trekken. Als verkoper profiteer je van de marketinginspanningen van het platform, wat kan resulteren in een verhoogde zichtbaarheid van jouw producten. Daarnaast kun je op veel marketplaces ook adverteren om zo bovenaan de zoekresultaten van het platform te komen te staan.

 

5. Logistieke ondersteuning: Sommige marketplaces bieden fulfilment- en logistieke ondersteuning, waarbij ze de opslag, verpakking en verzending van de producten voor hun rekening nemen. Dit bespaart verkopers tijd en moeite en zorgt voor een soepele orderafhandeling. Overigens is dit wel tegen betaling.

 

Marketplaces in Nederland

In Nederland hebben online marketplaces een sterke positie veroverd in de e-commerce branche. Bol.com is een van de meest bekende en populaire marketplaces in Nederland, met een uitgebreid klantenbestand en een breed scala aan productcategorieën. Andere grote spelers in Nederland zijn Coolblue, Amazon.nl, Marktplaats en VidaXL.

Voor zowel kleine als grote verkopers bieden deze Nederlandse marketplaces een aantrekkelijke kans om het productaanbod aan een breder publiek te presenteren en de online omzet te verhogen. De groeiende populariteit van online winkelen en het gemak van het kopen via deze platformen duiden erop dat online marketplaces een belangrijke rol zullen blijven spelen in de toekomst van e-commerce in Nederland.

 

Jouw productaanbod online krijgen via Channable

Onze feedmarketing partner Channable heeft een krachtig platform ontwikkeld dat verkopers ondersteund om hun productdata te optimaliseren en te verspreiden naar talloze online marketplaces en vergelijkingssites. Via een import kan vervolgens per marketplace een productfeed worden opgezet. 

 

Channable maakt het proces van het plaatsen van jouw producten op een marketplace snel en gemakkelijk, waardoor je jouw online aanwezigheid kunt vergroten en jouw verkoopkansen aanzienlijk kunt verbeteren.

Contact JEROME

Naar boven