• FD Gazellen 2022
 • Volledig marketingteam
 • Vaste prijs per maand
;
Online Marketingtrends 2024

De online marketingtrends van 2024

Het nieuwe jaar nadert met rasse schreden. Het digitale landschap verandert voortdurend, ontdek zes toonaangevende trends die het online marketingveld in 2024 zullen vormgeven. 

We bespreken de belangrijke ontwikkelingen, zodat jij een stap voor blijft in jouw digitale strategie. Plan een gesprek met JEROME.

 


 

 1. Marketeers benutten de kracht van AI optimaal
 2. In een wereld met AI verlangt de klant naar authenticiteit
 3. Gepersonaliseerde content wordt belangrijker dan ooit
 4. Social commerce zal exploderen
 5. Sociale media als zoekmachine 
 6. Marketingteam mét technische kennis

#1: Marketeers benutten de kracht van AI optimaal

2023 was het jaar van Artificial Intelligence. Waarschijnlijk heb je hier zelf ook al gebruik van gemaakt, bijvoorbeeld bij het opstellen van teksten, maken van afbeeldingen of misschien is de chat op je website wel gebaseerd op AI. AI helpt je een efficiëntieslag te maken en tijd te besparen.

In 2024 worden de AI tools alleen maar slimmer, tijd om het goed in te zetten. Dat is volgens ons maar op één manier mogelijk: door het menselijk aspect toe te voegen.

Als online marketingteam blijft JEROME op de hoogte van de nieuwste AI ontwikkelingen en tools. Profiteer daarvan!

#2: In een wereld met AI verlangt de klant naar authenticiteit

Nu AI steeds vaker gebruikt wordt, verlangen klanten steeds nog naar oprechte connecties en echte ervaringen. Klanten zoeken in 2024 extra naar authentieke bedrijven. En natuurlijk kan kunstmatige intelligentie helpen bij het personaliseren van content, maar laat het niet leidend zijn.

Het draait allemaal om het vinden van een balans tussen de efficiëntie die AI biedt en het behouden van de menselijke connectie en oprechtheid die klanten waarderen. Hulp nodig bij het vinden van de balans?

#3: Gepersonaliseerde content wordt belangrijker dan ooit

Hoe blijf je uniek met zoveel online concurrenten? Hoe zorg je dat de klant voor jou kiest? Hoe maak je van een klant een terugkerende klant? Personalisatie! 

Gepersonaliseerde mailflows, een verjaardagskorting, persoonlijk productaanbod, winkelwagenkorting, het verbergen van niet-relevante content.. tijdrovend, maar in 2024 essentieel om je klant aan jouw merk te binden! Daarom is het noodzaak dat personalisatie goed gebeurd. JEROME weet precies hoe wij jouw klanten persoonlijk kunnen begeleiden door hun zoek- en aankoopproces.

#4: Social commerce zal exploderen

Social commerce bestaat al een tijdje. De term wordt gebruikt om de integratie van sociale media (zoals Pinterest, YouTube, Instagram en Facebook) en e-commerce te beschrijven. Je doelgroep kan producten ontdekken en aanschaffen op sociale media zonder het platform te verlaten. Social media is in 2024 dé plek om je producten te promoten en verkopen.

Is social media een interessant platform om producten op te verkopen? Aangezien jouw doelgroep gemiddeld 114 minuten per dag op social media spendeert, is het slim om jouw producten aan te bieden op de platformen waar jouw doelgroep veel tijd doorbrengt.

Schakel JEROME in. Wij implementeren jouw producten op jouw social media account en zorgen dat jouw producten worden gevonden door jouw doelgroep middels posts of advertenties.

#5: Sociale media als zoekmachine

Naast de verwachte populariteit van commercie via social media platformen, zullen social platformen in 2024 ook als zoekmachine worden gebruikt.

Autoriteit in de zoekmachines, daar werken wij hard aan voor onze klanten. Het creëren van specifieke, waardevolle landingspagina’s, blogs, nieuwspagina’s met de benodigde metatags, voorzien van H1 koppen, relevante onderwerpen in de titels en geoptimaliseerde afbeeldingen; iets wat wij met plezier en succes doen! Gratis, effectief en krachtig.

Maar zoekmachines Google & Bing krijgen er concurrenten bij, namelijk de social media platformen. Vooral voor Gen Z zijn social media platformen zoals TikTok en Instagram dé way to go als het gaat om informatieverschaffing. Dit zet in 2024 naar verwachting alleen nog maar door.

Niet voor niets heeft de hashtag #TiktokTaughtMe al 15.8 biljoen en #TikTokMadeMeBuyIt 81.6 biljoen weergaven.

#6: Marketingteam mét technische kennis

Als online marketing team binnen een IT bedrijf, bluedesk, weten wij dit natuurlijk al lang. In 2024 gaat de voorkeur steeds meer uit naar technische kennis binnen een online marketing team. En terecht, want naast dat het ons flexibel en efficiënter maakt, is technische kennis binnen een marketingteam essentieel omdat:

 • Technische kennis de data beter helpt te begrijpen en analyseren.
 • Het cruciaal is voor het optimaal integreren en het verkrijgen van de beste resultaten van diverse externe tools.
 • Je website optimalisaties sneller doorvoert en SEO duidelijk verbetert.
 • Bepaalde flows eenvoudig kunnen worden opgezet en processen beter worden gestroomlijnd.
 • Privacy en online veiligheid steeds belangrijker wordt, technische kennis is cruciaal om te zorgen voor naleving van regelgeving.
 • We op de hoogte blijven van de trends, innovaties en nieuwe mogelijkheden om jouw marketingstrategie te versterken.

JEROME, jouw digital marketingteam

Geïnspireerd geraakt, maar kun je wel wat ondersteuning gebruiken? De marketeers van JEROME helpen je graag! 💡

JEROME is een team vol online marketing specialisten. Wij zorgen voor online groei voor diverse toffe bedrijven en zetten dié kanalen in die relevant zijn voor onze klant.

 E-mailmarketing 
 Zoekmachine adverteren
 Zoekmachine optimalisatie
 Conversie optimalisatie
 Feedmarketing
 Data & Strategie
 Social Media Marketing

Contact JEROME

Naar boven