• Gespecialiseerd marketingteam
 • Vaste prijs
 • Kanaalonafhankelijk
 • Focus op resultaat
 • Flexibel & snel
  Eliassen - Home & Garden

  Een stormachtige ontwikkeling

  Over Eliassen

  Eliassen bestaat al vanaf 1985, eerst als kwekerij, in de loop der jaren verworden tot een middelgroot tuincentrum. Sinds enkele jaren heeft Eliassen naast het tuincentrum, zoals zoveel ondernemers, ook een webshop. De webshop heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een sterk online platform met nog vele mogelijkheden.

  MSN trucks

  Goed begin is het halve werk

  Een concreet marketingplan

  De afgelopen jaren heeft de webshop van Eliassen een mooie groei doorgemaakt zonder de inspanning van actieve marketingcampagnes. Uit het marketingplan kwam ook duidelijk naar voren dat er veel kansen niet benut werden: SEA, Google Shopping, Marketplaces, Conversie Optimalisatie en SEO optimalisatie. 
   

  Samen met de marketingafdeling van Eliassen hebben wij een concreet marketingplan opgesteld waarbij de werkzaamheden rondom de beste kanalen over een jaar zijn ingepland. 
   

  MSN e-mailmarketing

  Als de basis maar goed is

  Een helder vertrekpunt

  Omdat Eliassen een online en offline shop heeft kunnen we meerdere fases in de buyer journey bedienen. We willen de doelgroep inspireren en laten converteren. Dit kan in de winkel waar duizenden producten op voorraad zijn en in de winkel.

  Omdat er weinig tot niets werd gedaan aan campagnes hebben wij in eerste instantie de basis goed ingericht. Analytics, Search Console, Tag Manager, rapportages en duidelijke KPI'S zorgen ervoor dat we alle inspanningen direct kunnen koppelen aan een resultaat. 

  Door een goede, intensieve samenwerking met de klant kunnen we dagelijks de campagnes optimaliseren en weten we een goede balans te vinden tussen te vinden tussen conversie en inspiratie.  

  MSN trucks

  Welke kanalen

  Meer omzet, meer conversie en meer inspireren

  De basis staat goed en dan gaan we over op de kanalen. De belangrijkste doelstellingen voor Eliassen is uiteraard de verkoop van producten maar daarnaast ook een stuk ontzorging op het gebied van marketingkanalen (e-mail, social media en Lightspeed platform).


  Met de online marketingspecialisten van JEROME hebben we de volgende online kanalen ingezet om het maximale online resultaat voor Eliassen te behalen:

  • Marketplaces - Bol, Beslist, Amazon
  • Zoekmachine adverteren 
  • Google Shopping 
  • Social Advertising
  • Optimalisatie platform 
  • Zoekmachine optimalisatie 


   

   

  Eliassen nieuwsbrief

  Zoekmachine adverteren

  Meer omzet, meer conversie, meer ontzorging

  Samen met Eliassen hebben we een duidelijke mailstrategie uitgeschreven. Door maandelijkse nieuwsbrieven, aftersales mails en wekelijkse tips en trucs te versturen naar onze doelgroep proberen we de consumenten te informeren en te inspireren. 

   

  E-mail is een kanaal dat goed ingezet kan worden voor inspireren en informeren. Echter kun je door sterke e-mailflows ook de omzet en conversie stimuleren. Met Eliassen hebben we abandoned shopping cart en upsell mails ingesteld. Dit heeft voor een forse stijging in het conversiepercentage gezorgd. 

  Wat heeft het opgeleverd?

  Resultaten

  Binnen 6 maanden hebben we een spectaculaire groei behaald op de KPI's die we vooraf hebben afgesproken: omzet, transacties en traffic. Daarnaast ontzorgen en ondersteunen we de klant ook van alle marketingwerkzaamheden en zijn we ook een sparringpartner voor alle online vraagstukken.
   

  BEZOEKERS

   

  +386%

  CONVERSIES

   

  +57%

  OPBRENGST

   

  +54%

  LOOPTIJD

   

  6 MAANDEN

  Schakel ons in

  Alles uit online marketing halen?

  Wil je meer weten over JEROME en ben je benieuwd wat JEROME voor jou kan betekenen? Neem dan contact op met een van onze online marketingspecialisten!

  Ontvang gratis advies
  DIRECT CONTACT

  ANDERE SUCCESVERHALEN

  Truckland case

  TRUCKLAND

  Bekijk de case
  WorldEmp Case

  WORLDEMP

  Bekijk de case
  Basefarm case

  BASEFARM

  Bekijk de case
  Naar boven