• FD Gazellen 2022
  • Volledig marketingteam
  • Vaste prijs per maand
YouTube adverteren

Expert in YouTube adverteren

Het inzetten van YouTube adverteren kost meer moeite dan andere soorten advertenties. Je zult ten slotte je eigen video content moeten ontwikkelen voordat je kan adverteren. Bij JEROME weten we precies hoe wij het beste YouTube advertenties moeten inzetten en adviseren je ook met het ontwikkelen hiervan. Meer weten over onze strategie met betrekking tot YouTube adverteren?  

YouTube adverteren

Het grootste online video kanaal

WAAROM YOUTUBE ADVERTEREN

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, een bewegend beeld meer dan 10.000. Youtube is het grootste videokanaal met dagelijks miljoenen bezoekers waardoor de keuze voor Youtube een logische is.

Daarnaast versterkt een video boodschap ook de merkbeleving onder je doelgroep omdat je emotie kan toevoegen. Dit in combinatie met producteigenschappen zorgt voor een gouden combinatie waarmee je kunt inspelen op jouw doelgroep. De inzet van de juiste YouTube marketing is dus essentieel bij het behalen van online succes.

YouTube adverteren

Mogelijkheden YouTube Ads

HOE WERKT YOUTUBE ADVERTEREN?

YouTube is inmiddels de 2 miljard ingelogde gebruikers per maand gepasseerd. Volgens YouTube-CEO Susan Wojcicki spenderen de kijkers van YouTube dagelijks 250 miljoen uur aan het kijken van video's van YouTube. Deze cijfers zijn enorm en dit maakt het interessant om te ontdekken of jouw doelgroep zich begeeft op dit platform. De kans is aannemelijk. 

Naast deze aantrekkelijke gegevens is zijn de mogelijkheden die YouTube Ads biedt groot. In tegenstelling tot veel andere sites draait YouTube om video. Zo weet je zeker dat mensen kijken en kun je zelf bepalen wie jouw advertentie te zien krijgt. Er zijn verschillende advertentiemogelijkheden, namelijk:

  • TrueView InStream-advertenties: Een online videoadvertentie die kan worden overgeslagen en die voorafgaand aan de hoofdvideo wordt weergeven.
  • Bumperadvertenties: Een korte videoadvertentie van zes seconden die goed werkt op mobiele apparaten. Gebruik deze indeling wanneer je mensen wilt bereiken via een korte memorabele boodschap.
  • TrueView-advertenties met video discovery: Gebruik deze indeling om jouw bedrijf te promoten in Youtube-zoekresultaten, op de YouTube homepage en naast gerelateerde video's.
Youtube adverteren

Ga voor online succes

5 TIPS VOOR ADVERTEREN OP YOUTUBE

Psst… wij hebben speciaal voor jou 5 handige tips die je helpen bij het adverteren via YouTube.

  1. First of all…Wat wil je met je advertentie bereiken? Bedenk goed wat het doel is van je advertentie. Is branding je doel of wil je liever iemand overhalen tot het doen van een aankoop? En wat dacht je van het vergroten van je naamsbekendheid? Ga na wat je met je advertentie wilt bereiken.
  2. Zoekwoord onderzoek: op welke interessante zoekwoorden wil je gevonden worden met je advertentie?
  3. Zoekwoord gekozen? Begin breed met je targetting. En filter na een test periode de belangrijke doelgroepen uit.
  4. Concurrentie: Wat doet de concurrentie voor campagnes? Meestal heeft de concurrent zijn advertenties op hun eigen YouTube account staan die je altijd kan bekijken. Kijk wat je beter of anders kan doen.  
  5. Onderzoek welke YouTube advertentie formaat geschikt is. Er zijn verschillende YouTube advertentiecampagnes waaruit je kunt kiezen. Onderzoek welke het meest geschikt is voor jouw advertentie. Bij het vergroten van bijvoorbeeld naamsbekendheid wordt vaak de bekende in-stream campagne ingezet.
YouTube adverteren

De kracht van bewegende beelden

WAAROM VIDEOMARKETING INZETTEN?

Video is nog nooit zo populair geweest met de stijgende populariteit van Instagram Reels, TikToks en het blijvend populaire videoplatform YouTube. Dagelijks worden er miljoenen video's bekeken. Het is de snelste manier van informatieverwerking ter wereld. Dat maakt het ook zo'n effectief marketingmiddel. Maar wat maakt videomarketing zo aantrekkelijk?

Allereerst kijken we door de ogen van de consument. Voor hen is video makkelijk te verwerken, amusant en ze voelen zich aangetrokken tot bewegend beeld. Het spreekt namelijk het dominantste zintuig aan, het zicht! Daarnaast kan met passend geluid een beleving worden gecreëerd wat via andere type content niet zo eenvoudig bewerkstelligd wordt. 

Vervolgens kijken we wat dit betekent voor bedrijven. Indien videomarketing op een juiste manier wordt ingezet, is het een zeer effectief middel om je online doelstellingen te behalen. Videomarketing heeft namelijk een hoog conversieratio. Meer bezoekers naar je website met een videoadvertentie op YouTube? Uitstekende keuze!

Ook voor directe sales is videomarketing uitermate geschikt. 90% van de consumenten geeft aan dat video's invloed hebben bij hun aankopen.

Al ruim 80% van alle bedrijven zetten videomarketing in? Waar wacht je nog op?

Vergroot je online zichtbaarheid

ZET ALLE RELEVANTE SOCIAL MEDIA KANALEN IN

Social media platformen zijn vandaag de dag niet meer weg te denken. Niet alleen binnen de maatschappij maar ook vooral voor bedrijven. Het inzetten kan een krachtige tool zijn om je doelgroep te bereiken. JEROME is een gespecialiseerd online marketing team die je helpt de onderstaande social media kanalen in te zetten op de meest effectieve wijze.

 
 
Facebook adverteren

FACEBOOK

Elke seconde zijn er 20.000 mensen actief op Facebook. Waarschijnlijk jouw doelgroep ook. Wij helpen jou met Facebook adverteren

Instagram adverteren

INSTAGRAM

Ruim 200 miljoen mensen bezoeken dagelijks een bedrijfsprofiel. Er zijn steeds meer mogelijkheden op zakelijk het social media platform te gebruiken.

 

Twitter adverteren

TWITTER

Twitter blijft, ondanks de daling de afgelopen jaren, een zeer groot platform. Maandelijks zijn er ongeveer 321 miljoen Twittergebruikers wereldwijd.

Pinterest adverteren

PINTEREST

Het online platform Pinterest groeit de laatste jaren enorm. Op dit moment gebruiken meer dan 250 miljoen mensen Pinterest om nieuwe ideeën op te doen.

 

Linkedin adverteren

LINKEDIN

Ruim 560 miljoen professionals zijn actief op LinkedIn. Daarnaast is het platform de nummer 1 als het gaat om Business-to-Business lead generatie.

 

 

Youtube adverteren

YOUTUBE

Gebruikers van het online platform YouTube kijken dagelijks meer dan een uur naar YouTube-content op hun mobiele apparaten.

 

YouTube adverteren

Van strategie tot en met uitvoer

VOLLEDIGE ONLINE STRATEGIE

Met alleen YouTube adverteren ben je er nog niet. Je zult dus ook gebruik moeten maken van SEO, SEA en niet te vergeten social media marketing om jouw online zichtbaarheid om te zetten in online conversie.

Wil jij ook een volledige online strategie voor jouw bedrijf? Wij bij JEROME zijn specialisten op alle vlakken van online marketing. Onze deskundigheid in diverse branches passen wij toe bij zowel B2B als B2C bedrijven.

Onze expertise:

Op basis van een op maat gemaakt online marketingplan plannen wij onze werkzaamheden in. En dat voor een vast bedrag per maand.

Meer weten over onze pakketten?

Case

TRUCKLAND GAAT VOOR SUCCES

Voor ons succesverhaal Truckland hebben wij videocampagnes opgesteld met als doel om technisch personeel te werven.  Binnen 6 weken tijd hebben wij, mede dankzij Youtube adverteren, een conversie groei van 174 procent kunnen realiseren. Een mooi resultaat waar we trots op mogen zijn.

Meer weten over deze case?

Wij laten jouw bedrijf online groeien

YOUTUBE ADVERTEREN UITBESTEDEN

Heb je geen kaas gegeten van YouTube adverteren en wil je dit wel graag integreren binnen je organisatie? Dan kunnen wij je helpen. JEROME biedt expertise op het gebied van YouTube marketing. Wij denken graag met je mee. Al zin in een kop koffie? Wij nemen graag de mogelijkheden met je door.

Contact JEROME

Naar boven